Kräftköret 10 augusti 2013 Tillbaka


I år går 2013 års Kräftkör av stapeln den 10 augusti och vi samlas i "Handfatet" på Ägnö där vi kört kräftköret tidigare i många år.

Där träffas vi för att segla en inte alltför allvarlig kappsegling, men framförallt för att träffa andra RJ-ägare och se tips på lösningar på andra RJ-båtar. Vill man inte tävla kan man komma dit bara för den sociala gemenskapen eller kanske gasta på någon annan båt.

Ägnö ligger ett par distans sydost om Saltsjöbaden. "Handfatet" ligger på Ägnös nordostsida med inlopp från Ingaröfjärden (viken med 6,3 m djup på sjökortet) på fredag kväll alternativt lördag morgon. Det är samma ö som populära Napoleonviken fast på andra sidan.

Vi startar med ett skepparmöte ca klockan 10:00 på lördagen. Där gör vi tillsammans upp om bana och regler. Efter tävlingen blir det prisutdelning till alla båtar som tagit sig i mål och klubben bjuder på något att dricka. På kvällen har vi en gemensam kräftskiva där var och en tar med egna kräftor, tilltugg och dricka

Alla startande båtar betalar en tävlingsavgift på 100 kr som betalas kontant på plats. Ta gärna med jämna pengar!

Välkommen!!

Ring gärna någon i styrelsen om du har frågor, behöver guidning av vägen dit eller blir lite sen till skepparmötet.

Vi i RJ85-förbundets styrelse vill passa på att tacka våra sponsorer i samband med Kräftköret 2012. Även om tävlingen kanske främst är till för att få ett tillfälle att träffa andra RJ-ägare så är prisbordet en extra bonus. Stort tack!