RJ-träff i Stockholms skärgård 22 aug 2015 Tillbaka


Lördagen 22/8-15 går det traditionsenliga Kräftköret av stapeln för cirka 40:e gången. I år samlas vi vid SSB:s klubbholme Getfoten straxt innanför Vaxholm vid position 59° 22,80 N och 18° 21,50 E. Getfoten är en synnerligen välutrustad klubbholme med restaurang som har fullständiga rättigheter, lekplats för barnen, WC och duschar och inte minst en härlig bastu. Många brukar möta upp redan på fredagskvällen för att utbyta erfarenheter och minnen från tidigare seglingar och äventyr.

På lördagen har vi skepparmöte vid 10-tiden och lägger upp banan för dagens spinnakerfria kappsegling under ett par tre timmar. De som inte är med och tävlar kan istället följa tävlingen från ön. Efter målgång finns det som vanligt möjlighet att mingla runt i de samlade RJ-båtarna och kanske hitta någon idé som man vill förverkliga i sin egen ögonsten.

På kvällen står det dukat med långbord för de RJ-seglare som vill i restaurangen på Getfoten. Priserna på menyn är högst resonabla, men föredrar någon att inta egen medhavd middag i sittbrunn är det givetvis helt OK, men för att långbordet i restaurangen ska bli rätt dimensionerat vill vi att du anmäler ditt deltagande till middagen senast på onsdag 19/8 via vår Facebook, e-post till medlemsansvarige roffe.byv@bredband.net eller mobil 0735-327 749. För RJ-seglare är bryggavgiften den här helgen 100:-/natt och efter middagen på lördagen bjuder vi in till bastubad för RJ-seglare med sagolik utsikt över farleden in mot Stockholm. Vi ser fram emot en förhoppningsvis underbar sensommarhelg tillsammans